Door naar de hoofd inhoud

Hoofd informatie crisiscommunicatie (HIN-c)

8 juli 2021
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Je baan combineren met een piketfunctie binnen de regionale crisiscommunicatie. Samen met communicatiecollega’s van andere IJssellandse gemeenten en de veiligheidsregio zorgen dat inwoners snel betrouwbare, feitelijke en duidelijke informatie krijgen over rampen en crises, (opgeschaalde) incidenten en gebeurtenissen die het maatschappelijk leven ontwrichten. In actie komen op het moment dat de pieper of de telefoon gaat. Samen werken aan veiligheid. Is je interesse gewekt? Dan ben jij misschien onze nieuwe hoofd informatie crisiscommunicatie (HIN-c)

Wat zeggen de (social) media over het incident? Wat is het sentiment? Zijn ze geschokt of boos? Hoe duiden we de gebeurtenis? Allemaal vragen waarmee je als HIN-c te maken krijgt wanneer je wordt opgeroepen voor je taak in de crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland. Als HIN-c haal je de buitenwereld binnen en deel je andere informatie die van belang is voor de manier waarop we over de gebeurtenis communiceren.

Samen met vijf collega’s vorm je het HIN-c team. Je hebt eens per zes weken een week piket. In die week ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Je kunt worden gebeld met de vraag om een omgevingsanalyse en bij GRIP 1 ondersteun je de communicatieadviseur CoPI: de collega die vanaf het plaats incident onder andere de woordvoering doet. In het actiecentrum crisiscommunicatie zorg je ervoor dat de informatie continu up-to-date is.

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste collega die samen met ons wil werken aan veiligheid. Om de rol van hoofd informatie crisiscommunicatie te kunnen vervullen heb je:

  • affiniteit met online monitoringsprogramma’s, bij voorkeur OBI4WAN (of bereidheid dit te leren)
  • tijd om minimaal 24 uur per jaar te besteden aan opleiden, trainen en oefenen
  • analytisch inzicht en goede adviesvaardigheden
  • een flexibele instelling
  • toestemming van je leidinggevende om tijdens je piket het dagelijks werk ‘los te laten’ zodra de crisisorganisatie je nodig heeft
  • Hbo werk- en denkniveau.

Wat bieden we?

  • Een interessante, maatschappelijk relevante nevenfunctie die bijdraagt aan veiligheid.
  • Een verbreding/verdieping van je werkveld
  • Een introductie in de regionale crisisorganisatie/crisiscommunicatie.
  • Vaardigheidstraining OBI4WAN en LCMS (landelijk crisismanagement systeem).

Interesse?

Mail naar bevolkingszorg@vrijsselland.nl onder vermelding van de vacaturenaam. De piketvergoeding die bij deze functie hoort valt onder de regeling van de gemeente waar je werkzaam bent.

Meer weten?

Wil je meer over regionale crisiscommunicatie? Bel of mail met Janny Nijsingh (coördinator crisiscommunicatie). Janny is bereikbaar op 06-51 15 44 78 of via j.nijsingh@vrijsselland.nl. Je kunt ook contact opnemen met de adviseur crisisbeheersing van je gemeente.